Läs en bok

Jag har börjat läsa en svensk bok som heter “Eldens hemlighet” som är en lättläst bok.

Det finns många ord som jag inte förstår i boken så jag kan inte läsa många sidor om dagen, bara 1 eller 2 sidor, och jag behöver mycket tid för att läsa klart.

Jag har aldrig läst någon svensk bok förut så det är mycket svårt men jag försöker därför att jag vill komma ihåg mer ord.

 

Min man gav mig en svensk ordbok som är ett lexikon för att kolla up svenska ord på svenska.

Det är jättebra därför att jag kan förstå meningar och hur man kan beskriva ord.

Men jag behöver andra lexikon (t.ex. svensk-engelskt) när jag använder det.  Razz

 

 

2 Comments

 1. Kalle said,

  September 9, 2011 at 13:27

  Det är bra att läsa böcker!! Jag borde också läsa böcker på japanska. Shock

  Om jag läste mycket böcker skulle jag klara 1Q lätt, säkert. Question

 2. ayapuu said,

  September 10, 2011 at 12:34

  Du måste läsa klart “狼と香辛料” först! Razz

Post a Comment

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette